Založ si blog

Nebezpečné čakanie:

Možno že ste si všimli, že sa v poslednom čase v správach vyskytujú informácie o dlhom čakaní a nehodách v Hornom Milochove. A ako to v skutočnosti je? Išiel som sa na to pozrieť.

Milochov je dedinka, ktorá sa skladá z dvoch častí Horný a Dolný Milochov. Milochov sa nachádza v okrese Považská Bystrica, v Trenčianskom kraji.

Čakanie spôsobila rekonštrukcia železnice na úseku Žilina-Trenčín. Od začiatku to bol samý problém. Najskôr ľudia nemali vodu v studniach. Potom sa posunul termín. Veľké meškania vlakov a dlhé čakania na spomínaných semaforoch. Ďalej zrušili zastávku Dolný Milochov, pretože teraz vlak chodí cez Váh. Namiesto starej železnice je teraz cesta 2.triedy. A toto všetko len aby sa vlak dostal z Považskej Bystrice do Púchova a opačne len o trochu skôr. A to nie je ani 10minút. A teraz k tomu semaforu.

Išiel som sa pozrieť na miesto. Keď idete z Považskej Bystrice smerom do Milochova, neoplatí sa ísť obchádzkou cez Nimnicu. Aj keď je tu už nová cesta, je to o dosť dlhšia cesta. Smerom cez semafory, však idete, respektíve stojíte dlhšie. Na prvom semafore si počkáte približne 6minút aj 53 sekúnd. Ísť na červenú sa rozhodne neoplatí a to z rôznych prípadov.

  1. Môžete prísť o vodičák: Celá cesta je pokrytá kamerami. Na semafore sú aj snímače, naviac tu podľa miestnych často stoja policajti.
  2. Môžete si dosť vyprázdniť peňaženku: Cesta je úzka, a moc sa v nej nedá vyhnúť oproti idúcemu autu. Keď sa dokáže, že ste nehodu zapríčinili vy, môžete dostať pekne mastnú pokutu, ale aj prísť o vodičák. Naviac môžete spôsobiť aj škodu na autách, či domoch čo sú na okraji, a to sa bavíme aj o 1 000€-ách. OPLATÍ SA TO, ALEBO POČKÁM????
Auto mimo cestu - fotogaléria - mypovazska.sme.sk - SME | MY Považská
1. semafor

2. semafor sa nachádza len o pár metrov ďalej. Na ňom je čakacia doba skoro 8minút. Na tomto úseku sa nenachádzajú síce kamery, ale ak na niekoho narazíte, budete musieť cúvať. Samozrejme, pokiaľ nemáte malé auto.

Na Považí je už roky obmedzená premávka. Zhotoviteľ odkazuje, že chyba je  vo vodičoch - TA3
Semafor č. 2
Na Považí je už roky obmedzená premávka. Zhotoviteľ odkazuje, že chyba je  vo vodičoch - TA3
Dlhé čakanie spôsobilo sťažnosť. Zároveň bol semafor preverený aj vďaka nehodám. Zistilo sa ale, že semafor funguje a iba vodiči nestoja. Je to PRAVDA?

Je tu ale jedna výhoda. Ak niekedy tadeto pôjdete v noci, na semafore č. 1, čo je prvý od PB nájdete snímač. Ten funguje aj cez deň. Ak na druhej strane nikto nečaká, pustí to Vás. Ale ak je na druhej strane viac áut, môže to pustiť druhú stranu aj viac krát. Je to teda aj výhoda, ale niekedy aj dlhšie čakanie.

Zelená: Určite vás zaujíma, koľko vlastne trvá zelená. Na 1. semafore, ten 1. od PB trvá zelená ledva 15sekúnd, čo je veľmi úbohé. Na tom druhom to je len o 15 sekúnd viac.

Tag:

KVÍZ! Voľby, o 1 pracovný deň viac a mnoho iného. Čo nám prinesie rok 2024?

03.01.2024

Kvíz je tu, návod pod ním: https://forms.gle/C8vhjz5echZwRM7M8 Rok 2024 je tu už 3 dni a prinesie nám mnoho zmien. Pripravil som si kvíz, ktorý má 2 časti. Možno sa dozviete niečo zaujímavého a možno zistíte že môj výber udalostí viete. 1. časť je zameraná na udalosti. Viete kedy, …? Vždy vyberáte možnosť alebo začiarkujete správnu odpoveď. Za zodpovedanie [...]

KVÍZ! Logické úlohy (5 otázok) /vyhodnotenie/

19.09.2023

Logickejšie úlohy niekto zvládne ľavou zadnou. Toto sú úlohy, kde niekedy pomôže si prečítať detail alebo si úlohu nakresliť. Myslím že viac ako 20 minút času to nezaberie. Kvíz: KlikĎakujem za každú odpoveď, pretože ma teší že ste si prečítali tento článok. Som rád za množstvo odpovedí. Tento článok som napísal ešte včera a tu sú výsledky:Celkové [...]

Chcete pomôcť so školou alebo sa len tak odreagovať?

20.03.2023

Ani Vás už nebavia informácie o zdražovaní, vojne, … a potrebujete sa odreagovať? Chcete sa zabaviť, komunikovať a zároveň si precvičiť mozog? Aj ja som potreboval. Každý človek sa potrebuje odreagovať a preto som zapol prehliadač a začal hľadať. A čo som našiel??? Kvizy.eu, web, ktorý má miesto pre každého. Ak sa chcete pripojiť, na konci je odkaz. Poviem pravdu. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Riky

O čom píšem? -informácie -stránky, ktoré sa oplatí navštíviť -logika v kvízoch Čo ma poteší? -komentár -každé pozretie článku

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 41255x
Priemerná čítanosť článkov: 3173x

Autor blogu